JADŁOSPIS
POSIŁKI |
PONIEDZIAŁEK 15.09.2025 |
WTOREK 16.09.2025 |
ŚRODA 17.09.2025 |
CZWARTEK 18.09.2025 |
PIĄTEK 19.09.2025 |
ŚNIADANIE |
Szwedzki stół- kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), pierś gotowana z indyka, kiełbasa żywiecka, papryka żółta, rzodkiewka. Kawa inka (jęczmień, żyto) na mleku (mleko) |
Zupa mleczna (mleko) z płatkami żytnimi (płatki żytnie). Kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), jajkiem i szczypiorkiem (jaja) |
Kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), schabem pieczonym - wyrób własny i pomidorem. Kakao na mleku (kakao, mleko) |
Zupa mleczna (mleko) z płatkami jęczmiennymi (płatki jęczmienne). Kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko) i ogórkiem świeżym |
Szwedzki stół- kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), sałata, papryka czerwona. Kawa inka (jęczmień, żyto) na mleku (mleko) |
II SNIADANIE |
Gruszka |
Banan |
Arbuz |
Winogrono bezpestkowe |
Brzoskwinia |
OBIAD ZUPA |
Zupa ryżanka na mięsie z kurczaka posypana pietruszką zieloną (seler) |
Zupa jarzynowa na mięsie z indyka (seler) |
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami (mąka pszenna, mąka graham) na mięsie z kurczaka |
Barszcz czerwony z ziemniakami na mięsie z kurczaka (seler) |
Krupnik orkiszowy (zboże) na mięsie z kurczaka, posypany pietruszką zieloną (seler) |
OBIAD DRUGIE DANIE |
Spaghetti w sosie bolońskim (mąka pszenna, jaja) z mięsem wieprzowym, fasolka szparagowa żółta gotowana na parze, surówka z kapusty pekińskiej |
Kotlety z piersi z kurczaka panierowane i pieczone w piecu (mąka pszenna, jaja), ziemniaki puree (mleko), mizeria z jogurtem naturalnym (mleko) i koperkiem, mini marchewki gotowane na parze z masłem (mleko) |
Placki jaglane (mąka pszenna, jaja) z sosem mango, surówka z marchewki |
Pieczeń rzymska z indyka (mąka pszenna, seler), kasza pęczak (zboże), bukiet warzyw gotowanych na parze, surówka z selera z rodzynkami (seler, mleko) |
Zapiekanka z łososia po grecku (łosoś ,mąka pszenna) z ziemniakami, surówka z kiszonej kapusty |
PODWIECZOREK |
Ciasto drożdżowe (mąka pszenna, jaja, mleko) ze śliwkami - wyrób własny. Kubek mleka (mleko) |
Kasza bulgur (zboże) na mleku (mleko) z musem truskawkowym |
Koktajl z maślanki naturalnej (mleko) z brzoskwiniami. Bułki kajzerki (mąka pszenna) z masłem (mleko) |
Bułki kajzerki (mąka pszenna) z masłem (mleko), twarożek śmietankowy (mleko) z borówkami |
Makaron (mąka pszenna, jaja) z jogurtem naturalnym (mleko) i malinami |
PRZEGRYZKA |
Kalarepka |
Pomidor koktajlowy |
Papryka czerwona |
Marchewka |
Rzodkiew biała |
UWAGA:
1.W każdej sali jest dostępna woda do picia bez ograniczeń.
2.Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, jaja, ryby, seler, nasiona sezamu. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
3. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendentek.
4. Warzywa na przegryzkę mogą być podawane zmiennie w zależności od dostępności.