JADŁOSPIS
POSIŁKI |
PONIEDZIAŁEK 01.09.2025 |
WTOREK 02.09.2025 |
ŚRODA 03.09.2025 |
CZWARTEK 04.09.2025 |
PIĄTEK 05.09.2025 |
ŚNIADANIE |
Szwedzki stół- kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), kiełbasa żywiecka, ser żółty (mleko), papryka kolorowa. Kawa inka (jęczmień, żyto) na mleku (mleko) |
Zupa mleczna (mleko) z płatkami jęczmiennymi (płatki jęczmienne). Kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko) i pomidorem |
Bułki mieszane (mąka pszenna, mąka graham, sezam) z masłem (mleko), pasztetem z warzywami (seler)- wyrób własny. Kakao na mleku (kakao, mleko) |
Zupa mleczna (mleko) z płatkami żytnimi (płatki żytnie). Kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), jajkiem (jaja) i szczypiorkiem |
Szwedzki stół- kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), pierś gotowana z indyka, szynka wieprzowa, roszponka, rzodkiewka. Kawa inka (jęczmień, żyto) na mleku (mleko) |
II SNIADANIE |
Jabłka |
Melon |
Winogrono bezpestkowe |
Arbuz |
Śliwka |
OBIAD ZUPA |
Zupa grysikowa (zboże) na mięsie z kurczaka posypana pietruszką zieloną (seler) |
Krupnik orkiszowy (zboże) na mięsie z indyka posypany pietruszką zieloną (seler) |
Zupa krem z cukinii z grzankami (mąka pszenna, mąka graham) mięsie z kurczaka (seler) |
Barszcz czerwony z ziemniakami na mięsie z indyka (seler) |
Zupa ryżanka na mięsie z kurczaka posypana pietruszką zieloną (seler) |
OBIAD DRUGIE DANIE |
Makaron mieszany (mąka pszenna, jaja) z sosem mięsno-warzywnym (seler) z indyka, surówka z kapusty pekińskiej, mini marchewki gotowane na parze z masłem (mleko) |
Kotlety mielone (mąka pszenna, jaja) z piersi z kurczaka pieczone w piecu, ziemniaki puree (mleko), mizeria z jogurtem naturalnym (mleko) i koperkiem, bukiet warzyw gotowanych na parze |
Racuchy drożdżowe (mąka pszenna, jaja, mleko) z sosem borówkowym, surówka z marchewki |
Gulasz z mięsa wieprzowego (mąka pszenna, seler), kasza pęczak (zboże), surówka z selera z rodzynkami (seler, mleko), fasolka szparagowa gotowana na parze |
Pulpety z dorsza w sosie koperkowym (dorsz, jaja, mąka pszenna), ziemniaki puree (mleko), surówka z kapusty kiszonej, kalafior gotowany na parze |
PODWIECZOREK |
Ciasteczka owsiane (mąka pszenna, jaja, zboże). Kubek mleka (mleko) |
Bułki kajzerki (mąka pszenna) z masłem (mleko), twarożkiem z truskawkami (mleko) |
Kasza bulgur (zboże) na mleku (mleko) z musem malinowym |
Tosty (mąka pszenna, mleko) z pieca z żółtym serem (mleko) i ketchupem (seler) |
Koktajl z maślanki naturalnej (mleko) z jagodami. Bułki kajzerki (mąka pszenna) z masłem (mleko) |
PRZEGRYZKA |
Kalarepka |
Marchewka |
Papryka czerwona |
Ogórek świeży |
Pomidor koktajlowy |
UWAGA:
1.W każdej sali jest dostępna woda do picia bez ograniczeń.
2.Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, jaja, ryby, seler, nasiona sezamu. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
3. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendentek.
4. Warzywa na przegryzkę mogą być podawane zmiennie w zależności od dostępności.