POSIŁKI |
PONIEDZIAŁEK 07.04.2025 |
WTOREK 08.04.2025 |
ŚRODA 09.04.2025 |
CZWARTEK 10.04.2025 |
PIĄTEK 11.04.2025 |
ŚNIADANIE |
Szwedzki stół- kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), kiełbasa krakowska, ser żółty (mleko), papryka kolorowa. Herbata owocowa |
Zupa mleczna (mleko) z płatkami żytnimi (płatki żytnie). Kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), pastą z jajek ze szczypiorkiem (jaja) |
Bułki mieszane (mąka pszenna, mąka graham, sezam) z masłem (mleko), pasztetem z warzywami (seler)- wyrób własny. Kawa inka (jęczmień, żyto) na mleku (mleko) |
Zupa mleczna (mleko) z makaronem (mąka pszenna, jaja). Kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham z masłem (mleko) i pomidorem |
Szwedzki stół- kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), szynka wieprzowa, filet bez wędzenia, ogórek świeży, papryka żółta. Kakao na mleku (kakao, mleko) |
II SNIADANIE |
Jabłko |
Melon |
Winogrono bezpestkowe |
Gruszka |
Banan |
OBIAD ZUPA |
Rosół z lanymi kluskami (mąka pszenna, jaja) na mięsie z indyka posypany pietruszką zieloną (seler) |
Zupa krupnik jęczmienny (zboże) na mięsie z kurczaka posypany pietruszką zieloną (seler) |
Zupa grochówka na mięsie z kurczaka (seler) |
Zupa kalafiorowa na mięsie z indyka (seler) |
Zupa jaglanka (zboże) na mięsie z kurczaka posypana pietruszką zieloną (seler) |
OBIAD DRUGIE DANIE |
Potrawka z kurczaka w białym sosie (mąka pszenna, mleko), ryż brązowy, mini marchewki gotowane na parze z masłem (mleko) |
Klopsiki z indyka w sosie pomidorowym (mąka pszenna, jaja), ziemniaki puree (mleko), bukiet warzyw gotowanych na parze, surówka z białej kapusty |
Racuchy drożdżowe (jajo, mąka pszenna) z sosem jagodowym, surówka z marchewki |
Strogonow z mięsa wieprzowego (mąka pszenna, seler), kasza gryczana (zboże), surówka z buraczków |
Kotlety z dorsza pieczone w piecu (dorsz, mąka pszenna, jajo), ziemniaki puree (mleko), surówka z kiszonej kapusty |
PODWIECZOREK |
Ciasteczka owsiane - wyrób własny (mąka pszenna, jajo). Kubek mleka (mleko) |
Koktajl z maślanki naturalnej (mleko) z malinami. Bułki kajzerki (mąka pszenna) z masłem (mleko) |
Kasza manna (zboże) na mleku (mleko) z musem mango |
Jogurt naturalny (mleko) z musem borówkowym. Chałka (mąka pszenna, jaja, mleko) z masłem (mleko) |
Bułki kajzerki (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko) i twarożkiem śmietankowym (mleko) z truskawkami |
PRZEGRYZKA |
Rzodkiew biała |
Marchewka |
Pomidor koktajlowy |
Papryka czerwona |
Kalarepa |
UWAGA:
1.W każdej sali jest dostępna woda do picia bez ograniczeń.
2.Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, jaja, ryby, seler, nasiona sezamu. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
3. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendentek.
4. Warzywa na przegryzkę mogą być podawane zmiennie w zależności od dostępności.