POSIŁKI

PONIEDZIAŁEK 07.04.2025

WTOREK 08.04.2025

ŚRODA 09.04.2025

CZWARTEK 10.04.2025

PIĄTEK 11.04.2025

ŚNIADANIE

Szwedzki stół- kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), kiełbasa krakowska, ser żółty (mleko), papryka kolorowa. Herbata owocowa

Zupa mleczna (mleko) z płatkami żytnimi (płatki żytnie). Kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), pastą z jajek ze szczypiorkiem (jaja)

Bułki mieszane (mąka pszenna, mąka graham, sezam) z masłem (mleko), pasztetem z warzywami (seler)- wyrób własny. Kawa inka (jęczmień, żyto) na mleku (mleko)

Zupa mleczna (mleko) z makaronem (mąka pszenna, jaja). Kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham z masłem (mleko) i pomidorem

Szwedzki stół- kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), szynka wieprzowa, filet bez wędzenia, ogórek świeży, papryka żółta. Kakao na mleku (kakao, mleko)

II SNIADANIE

Jabłko

Melon

Winogrono bezpestkowe

Gruszka

Banan

OBIAD

ZUPA

Rosół z lanymi kluskami (mąka pszenna, jaja) na mięsie z indyka posypany pietruszką zieloną (seler)

Zupa krupnik jęczmienny (zboże) na mięsie z kurczaka posypany pietruszką zieloną (seler)

Zupa grochówka na mięsie z kurczaka (seler)

Zupa kalafiorowa na mięsie z indyka (seler)

Zupa jaglanka (zboże) na mięsie z kurczaka posypana pietruszką zieloną (seler)

OBIAD DRUGIE

DANIE

Potrawka z kurczaka w białym sosie (mąka pszenna, mleko), ryż brązowy, mini marchewki gotowane na parze z masłem (mleko)

Klopsiki z indyka w sosie pomidorowym (mąka pszenna, jaja), ziemniaki puree (mleko), bukiet warzyw gotowanych na parze, surówka z białej kapusty

Racuchy drożdżowe (jajo, mąka pszenna) z sosem jagodowym, surówka z marchewki

Strogonow z mięsa wieprzowego (mąka pszenna, seler), kasza gryczana (zboże), surówka z buraczków

Kotlety z dorsza pieczone w piecu (dorsz, mąka pszenna, jajo), ziemniaki puree (mleko), surówka z kiszonej kapusty

PODWIECZOREK

Ciasteczka owsiane - wyrób własny (mąka pszenna, jajo). Kubek mleka (mleko)

Koktajl z maślanki naturalnej (mleko) z malinami. Bułki kajzerki (mąka pszenna) z masłem (mleko)

Kasza manna (zboże) na mleku (mleko) z musem mango

Jogurt naturalny (mleko) z musem borówkowym. Chałka (mąka pszenna, jaja, mleko) z masłem (mleko)

Bułki kajzerki (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko) i twarożkiem śmietankowym (mleko) z truskawkami

PRZEGRYZKA

Rzodkiew biała

Marchewka

Pomidor koktajlowy

Papryka czerwona

Kalarepa

UWAGA:

1.W każdej sali jest dostępna woda do picia bez ograniczeń.

2.Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, jaja, ryby, seler, nasiona sezamu. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

3. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendentek.

4. Warzywa na przegryzkę mogą być podawane zmiennie w zależności od dostępności.