JADŁOSPIS

POSIŁKI

PONIEDZIAŁEK 01.09.2025

WTOREK 02.09.2025

ŚRODA 03.09.2025

CZWARTEK 04.09.2025

PIĄTEK 05.09.2025

ŚNIADANIE

Szwedzki stół- kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), kiełbasa żywiecka, ser żółty (mleko), papryka kolorowa. Kawa inka (jęczmień, żyto) na mleku (mleko)

Zupa mleczna (mleko) z płatkami jęczmiennymi (płatki jęczmienne). Kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko) i pomidorem

Bułki mieszane (mąka pszenna, mąka graham, sezam) z masłem (mleko), pasztetem z warzywami (seler)- wyrób własny. Kakao na mleku (kakao, mleko)

Zupa mleczna (mleko) z płatkami żytnimi (płatki żytnie). Kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), jajkiem (jaja) i szczypiorkiem

Szwedzki stół- kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), pierś gotowana z indyka, szynka wieprzowa, roszponka, rzodkiewka. Kawa inka (jęczmień, żyto) na mleku (mleko)

II SNIADANIE

Jabłka

Melon

Winogrono bezpestkowe

Arbuz

Śliwka

OBIAD

ZUPA

Zupa grysikowa (zboże) na mięsie z kurczaka posypana pietruszką zieloną (seler)

Krupnik orkiszowy (zboże) na mięsie z indyka posypany pietruszką zieloną (seler)

Zupa krem z cukinii z grzankami (mąka pszenna, mąka graham) mięsie z kurczaka (seler)

Barszcz czerwony z ziemniakami na mięsie z indyka (seler)

Zupa ryżanka na mięsie z kurczaka posypana pietruszką zieloną (seler)

OBIAD DRUGIE

DANIE

Makaron mieszany (mąka pszenna, jaja) z sosem mięsno-warzywnym (seler) z indyka, surówka z kapusty pekińskiej, mini marchewki gotowane na parze z masłem (mleko)

Kotlety mielone (mąka pszenna, jaja) z piersi z kurczaka pieczone w piecu, ziemniaki puree (mleko), mizeria z jogurtem naturalnym (mleko) i koperkiem, bukiet warzyw gotowanych na parze

Racuchy drożdżowe (mąka pszenna, jaja, mleko) z sosem borówkowym, surówka z marchewki

Gulasz z mięsa wieprzowego (mąka pszenna, seler), kasza pęczak (zboże), surówka z selera z rodzynkami (seler, mleko), fasolka szparagowa gotowana na parze

Pulpety z dorsza w sosie koperkowym (dorsz, jaja, mąka pszenna), ziemniaki puree (mleko), surówka z kapusty kiszonej, kalafior gotowany na parze

PODWIECZOREK

Ciasteczka owsiane (mąka pszenna, jaja, zboże). Kubek mleka (mleko)

Bułki kajzerki (mąka pszenna) z masłem (mleko), twarożkiem z truskawkami (mleko)

Kasza bulgur (zboże) na mleku (mleko) z musem malinowym

Tosty (mąka pszenna, mleko) z pieca z żółtym serem (mleko) i ketchupem (seler)

Koktajl z maślanki naturalnej (mleko) z jagodami. Bułki kajzerki (mąka pszenna) z masłem (mleko)

PRZEGRYZKA

Kalarepka

Marchewka

Papryka czerwona

Ogórek świeży

Pomidor koktajlowy

UWAGA:

1.W każdej sali jest dostępna woda do picia bez ograniczeń.

2.Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, jaja, ryby, seler, nasiona sezamu. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

3. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendentek.

4. Warzywa na przegryzkę mogą być podawane zmiennie w zależności od dostępności.