POSIŁKI |
PONIEDZIAŁEK 19.05.2025 |
WTOREK 20.05.2025 |
ŚRODA 21.05.2025 |
CZWARTEK 22.05.2025 |
PIĄTEK 23.05.2025 |
ŚNIADANIE |
Szwedzki stół- kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), polędwica z indyka, szynka wieprzowa, rzodkiewka, ogórek świeży. Herbata owocowa |
Zupa mleczna (mleko) z płatkami owsianymi (płatki owsiane). Kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), jajkiem i szczypiorkiem (jaja) |
Kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), pastą mięsną i ogórkiem kiszonym. Kawa inka (jęczmień, żyto) na mleku (mleko) |
Zupa mleczna (mleko) z płatkami orkiszowymi (płatki orkiszowe). Kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko) i pomidorem |
Szwedzki stół- kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), twarożek śmietankowy (mleko), kiełbasa krakowska, papryka czerwona, roszponka. Kakao na mleku (kakao, mleko) |
II SNIADANIE |
Melon |
Gruszka |
Mus owocowy |
Banan |
Jabłko |
OBIAD ZUPA |
Zupa jarzynowa na mięsie z kurczaka (seler) |
Ryżanka na mięsie z indyka posypana pietruszką zieloną (seler) |
Kapuśniak z młodej kapusty na mięsie z kurczaka (seler) |
Zupa krem z cukinii z grzankami (mąka pszenna, mąka graham) na mięsie z indyka (seler) |
Rosół z makaronem (mąka pszenna, jaja) na mięsie z kurczaka posypany pietruszką zieloną (seler) |
OBIAD DRUGIE DANIE |
Spaghetti w sosie bolońskim (mąka pszenna, jaja) z mięsem z indyka, surówka z kapusty pekińskiej |
Kotlety schabowe panierowane i pieczone w piecu (mąka pszenna, jaja), ziemniaki puree (mleko), surówka z buraczków |
Placki jaglane (mąka pszenna, zboże, jajo) z musem mango, surówka z marchewki |
Polędwiczki z kurczaka (mąka pszenna, seler), kasza pęczak (zboże), fasolka szparagowa gotowana na parze |
Zapiekanka z dorsza po grecku (dorsz, mąka pszenna) z ziemniakami, surówka z kiszonej kapusty |
PODWIECZOREK |
Ciasteczka zbożowe (mąka pszenna, zboże). Kubek mleka (mleko) |
Koktajl z maślanki naturalnej (mleko) z brzoskwiniami. Bułki kajzerki (mąka pszenna) z masłem (mleko) |
Kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko) i serem żółtym (mleko) |
Jogurt naturalny (mleko) z musem truskawkowym. Chałka (mąka pszenna, jaja, mleko) z masłem (mleko) |
Kasza manna (zboże) na mleku (mleko) z musem jagodowym |
PRZEGRYZKA |
Papryka czerwona |
Marchewka |
Pomidor koktajlowy |
Ogórek świeży |
Kalarepka |
UWAGA:
1.W każdej sali jest dostępna woda do picia bez ograniczeń.
2.Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, jaja, ryby, seler, nasiona sezamu. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
3. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendentek.
4. Warzywa na przegryzkę mogą być podawane zmiennie w zależności od dostępności.