JADŁOSPIS

POSIŁKI

PONIEDZIAŁEK 15.09.2025

WTOREK 16.09.2025

ŚRODA 17.09.2025

CZWARTEK 18.09.2025

PIĄTEK 19.09.2025

ŚNIADANIE

Szwedzki stół- kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), pierś gotowana z indyka, kiełbasa żywiecka, papryka żółta, rzodkiewka. Kawa inka (jęczmień, żyto) na mleku (mleko)

Zupa mleczna (mleko) z płatkami żytnimi (płatki żytnie). Kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), jajkiem i szczypiorkiem (jaja)

Kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), schabem pieczonym - wyrób własny i pomidorem. Kakao na mleku (kakao, mleko)

Zupa mleczna (mleko) z płatkami jęczmiennymi (płatki jęczmienne). Kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko) i ogórkiem świeżym

Szwedzki stół- kanapki z pieczywa mieszanego (mąka pszenna, mąka graham) z masłem (mleko), szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), sałata, papryka czerwona. Kawa inka (jęczmień, żyto) na mleku (mleko)

II SNIADANIE

Gruszka

Banan

Arbuz

Winogrono bezpestkowe

Brzoskwinia

OBIAD

ZUPA

Zupa ryżanka na mięsie z kurczaka posypana pietruszką zieloną (seler)

Zupa jarzynowa na mięsie z indyka (seler)

Zupa krem z zielonego groszku z grzankami (mąka pszenna, mąka graham) na mięsie z kurczaka

Barszcz czerwony z ziemniakami na mięsie z kurczaka (seler)

Krupnik orkiszowy (zboże) na mięsie z kurczaka, posypany pietruszką zieloną (seler)

OBIAD DRUGIE

DANIE

Spaghetti w sosie bolońskim (mąka pszenna, jaja) z mięsem wieprzowym, fasolka szparagowa żółta gotowana na parze, surówka z kapusty pekińskiej

Kotlety z piersi z kurczaka panierowane i pieczone w piecu (mąka pszenna, jaja), ziemniaki puree (mleko), mizeria z jogurtem naturalnym (mleko) i koperkiem, mini marchewki gotowane na parze z masłem (mleko)

Placki jaglane (mąka pszenna, jaja) z sosem mango, surówka z marchewki

Pieczeń rzymska z indyka (mąka pszenna, seler), kasza pęczak (zboże), bukiet warzyw gotowanych na parze, surówka z selera z rodzynkami (seler, mleko)

Zapiekanka z łososia po grecku (łosoś ,mąka pszenna) z ziemniakami, surówka z kiszonej kapusty

PODWIECZOREK

Ciasto drożdżowe (mąka pszenna, jaja, mleko) ze śliwkami - wyrób własny. Kubek mleka (mleko)

Kasza bulgur (zboże) na mleku (mleko) z musem truskawkowym

Koktajl z maślanki naturalnej (mleko) z brzoskwiniami. Bułki kajzerki (mąka pszenna) z masłem (mleko)

Bułki kajzerki (mąka pszenna) z masłem (mleko), twarożek śmietankowy (mleko) z borówkami

Makaron (mąka pszenna, jaja) z jogurtem naturalnym (mleko) i malinami

PRZEGRYZKA

Kalarepka

Pomidor koktajlowy

Papryka czerwona

Marchewka

Rzodkiew biała

UWAGA:

1.W każdej sali jest dostępna woda do picia bez ograniczeń.

2.Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, jaja, ryby, seler, nasiona sezamu. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

3. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendentek.

4. Warzywa na przegryzkę mogą być podawane zmiennie w zależności od dostępności.